Complex Turistic Telescaun


Du-te la cuprins

Meniu principal:


Descriere Complex Turistic

DESCRIERE

Cabana Telescaun este situata la capatul liniei de telescaun din Vatra Dornei la o altitudine de 1300m, pe varful Dealululi Negru unde veti beneficia de proprietatile curative ale climei si mediului inconjurator specific zonelor montane, de relaxare. Accesul la cabana se face cu telescaunul din orasul Vatra Dornei, str. Nrgresti. Programul de functionare al telescaunului este Luni-Duminica : 10.00 – 17.00 . In cazul in care doriti sa veniti cu masina, exista parcare la baza telescaunului unde este situata Cabana cu Cafe bar si 3 aparamnte de 4 locuri fiecare.

Serviciile ofeite de noi sunt :
Transportul pe cablu prin instalatia de tip telescaun (120 de scaune cu cate 2 locuri), urcarea se face in aproximativ 25 de min.) Baza de plecare a telescaunului este de pe strada Negresti iar cea de terminare la cea mai înalta cota a dealului (1300m). Urcarea se realizeaza spre partea superiara a versantului Nordic al Dealului Negru, pana la cota 1300 m. Schiorii si turistii care urca pe Dealul Negru au ocazia sa admire toata depresiunea Dornelor, cu Muntii Rodnei si Calimani.

Cazare :
Cabana de la capatul liniei de telescaun dispune de 7 camere cu o capacitate totala de 22 locuri.
Structura camerelor :
3 - camere cu doua locuri (pat matrimonial)
2 – camere cu 3 locuri (un pat matrimonial si unul pentru o persoana)
1 – camera cu 4 locuri (doua paturi matrimoniale)
1 – camera cu 6 locuri

Fiecare camera are baie proprie cu cabina de dus, tv si incalzire centrala.
Cabana de la baza telescaunul are 12 locuri de cazare in 3 apartamente cu cate patru locuri fiecare.

Alimentatie publica: restaurant cu bucarie si bar unde se pot servi ciorbe, mici, gratare...restaurantul are o capacitate de 85-100 de locuri pe terasa si in sala.

Agrement : pârtia de schi Dealu Negru are un grad mediu de dificultate si o lungime de 3,2 km. Partia se afla la o distanta de 15-20 m de Cabana. Cealalta partie de schi este medie-dificila (400 m) si este desrevita de doua baby-lifturi. Dispunem si de o partie de tubing artificiala si una naturala deservite de o banda transportoare.

Despre Vatra Dornei :

Supranumita si "Perla Bucovinei", statiunea balneara Vatra Dornei este situata la o altitudine de 800 m, la confluenta Bistritei Aurii cu Dorna, in depresiunea tectono-vulcanica "Tara Dornelor" din Carpatii Orientali la 40 km de Campulung Moldovenesc, 110 km de Suceava si 83 km de Bistrita. Orasul este inconjurat de Muntii Giumalau, Muntii Bistritei, Muntii Calimani, Muntii Rodna, Muntii Suhard si Muntii Obcina Mestecanis. Climatul statiunii este unul subalpin, cu o temperatura medie anuala de 5,2*C, fara vanturi putenice, cu o atmosfera bogata in esente volatile de brad si aerosoli. Factorii de cura sunt reprezentati de ape minerale carbogazoase, feruginoase, slab bicarbonatate, sodice, calcice, magneziene, hipotone, namol de turba. Statiunea cu sezon permanent, Vatra Dornei, este un loc ideal de odihna si petrecere a vacantei, care ofera posibilitati de practicare a alpinismului si a sporturilor de iarna. Cele mai renumite atractii turistice sunt : parcul natural din centrul statiunii, renumit pentru veveritele care incanta vizitatorii cat si pentru concertele sustinute in sezonul estival de orchestra din localitate, Muzeul vanatorii si stiintelor naturale, Muzeul etnografic al Bucovinei.


Home Page | CAZARE | DESCRIERE | SCHI & TUBING | GALERIE FOTO | Contact | Harta sitului


Updated Apr 29 2013 | telescaundorna@yahoo.com

Inapoi la cuprins | Inapoi la meniul principal